Ben je te laat op het online bankspel en nerveus om te beginnen?Hier is hoe u langzaam kunt beginnen en de voordelen kunt plukken (2024)

Als u nog steeds in de rij staat bij uw plaatselijke bankfiliaal om transacties uit te voeren of cheques uit te schrijven en uw rekeningen te versturen, is het tijd om eindelijk over te stappen naaronline bankierenOm uw financiën te stroomlijnen en zelfs een beetje geld te besparen (om nog maar te zwijgen van veel tijd).

Het kan zijn dat u terughoudend bent met het online regelen van uw bankzaken vanwege zorgen als de beveiliging, het rekeningbeheer of misschien begrijpt u gewoon niet goed hoe u de app of website van uw bank moet gebruiken. Wees gerust: online bankieren is veilig en gemakkelijk, zolang u veiligheidsmaatregelen voor uw rekeningen implementeert.

SelecteerSprak met experts over het omarmen van technologie en comfortabel online bankieren krijgen.

Abonneer u op de selecte nieuwsbrief!

Onze beste selecties in uw inbox.Winkelaanbevelingen die helpen bij het upgraden van uw leven, wekelijks geleverd.Registreer hier.

Hoe kan online bankieren uw bankervaring stroomlijnen?

Stel je voor dat je niet in de rij bij de bank hoeft te wachten of elke keer dat je een rekening moet betalen een postzegel moet zoeken.

"Het gebruik van online of mobiel bankieren is handig – u kunt vrijwel overal vandaan bankieren", zegt Erin Scheithe, senior programmacoördinator consumenteneducatie bij deBureau voor financiële bescherming van consumenten(CFPB)."U kunt uw accountsaldi in realtime controleren, wat u kan helpen op te merken en te meldenongeautoriseerde kostensneller."

Met deze technologie kunt u cheques storten, rekeningen betalen enBreng fondsen veilig en gemakkelijk overVan overal waar u kiest."Online en mobiel bankieren stellen u in staat om uw financiën op uw schema te beheren", zegt Scheithe.

Deze technologie is niet nieuw, dus late adapters hoeven niet het gevoel te hebben dat ze digitale pioniers zijn.

“Online bankieren bestaat al meer dan tien jaar, en banken enkredietverenigingenVerbeteren hun online en mobiele ervaringen regelmatig, "gaat Scheithe verder.

Wat zijn de voordelen van online bankieren?

Wanneer u online bankiert, kunt u genieten van veel van dezelfde voordelen die u krijgt als u een fysiek filiaal bezoekt, waaronder de mogelijkheid om cheques te storten, rekeningen te openen en te sluiten, rekeningen te betalen, geld over te maken en meer.

En in sommige gevallen kunt u zelfs geld besparen door over te schakelen naar een online bank.Wanneer deze banken niet hoeven te betalen voor commerciële onroerendgoedruimte, geven ze vaak de besparingen door aan klanten in de vorm van minder vergoedingen.

Selecteer beoordeeld deBeste no-fee cheque-accountsen veel van de beste keuzes zijn afkomstig van online banken. DeOntdek cashback -debetrekening, biedt bijvoorbeeld klanten 1% contant terug op maximaal $ 3.000 aan debetkaartaankopen elke maand.Dat is maximaal $ 30 contant terug per maand en $ 360 per jaar.

Terwijl 1% lager is dan decashback-tariefje zou ontvangen met een van debeste creditcards, het is geweldig voor betaalkaarten, die doorgaans geen beloningsprogramma's bieden.

Omdat Discover een online bank is, zijn er geen fysieke locaties. Het biedt echter 100% in de VS gevestigde klantenservicemedewerkers die 24/7 beschikbaar zijn en toegang tot meer dan 60.000 gratis Allpoint- en MoneyPass-geldautomaten.

Er is geen minimale storting vereist om eenOntdek cashback -debetrekening, EnBeveiligingis gratis (wat moeilijk te vinden is).

Hoe u aan de slag kunt gaan

Als je overweegt om online bankieren te proberen, maar je hebt je voeten gesleept, kan de eerste barrière angst zijn.Dit is een geldige zorg, maar uw bank heeft geavanceerde beveiligingsfuncties.

"Consumenten moeten zelfverzekerd zijn om het online bankplatform van hun bank- of credit union te gebruiken, zolang hun apparaten veilig zijn en ze toegang hebben tot het platform van de website van hun bank", zegt Scheithe.

Experts raden aan om kleine stappen te nemen, zodat u vertrouwd raakt met hoe de apps of online portals werken.

"U kunt het gebruik van online bankservices verlichten door uw rekeningsaldi regelmatig te controleren, kleinere betalingen te storten [via uw smartphone] en op te zettenautomatische factuurbetalingenen directe stortingen', zegt Alissa Van Volkom, hoofd consumentendeposito's, producten en betalingen bij TD Bank. 'Deze stappen zullen klanten helpen gemakkelijker kennis te maken met online bankieren.'

Wat kunt u doen om een hoog beveiligingsniveau te behouden?

Er zijn stappen die u kunt implementeren om ervoor te zorgen dat uw accounts en persoonlijke gegevens veilig blijven. Dit is wat u kunt doen:

Houd rekening met fraudeschema's

Als u e -mails of sms -berichten ontvangt met links die u vragen om in te loggen op uw online bankaccount, klik dan niet.Ga in plaats daarvan naar de website waarvan u weet dat het correct is en log in om een te voorkomenphishing of andere fraudepogingen, zegt Scheithe van het CFPB. En als u vragen heeft over de e-mails die u ontvangt, kunt u uw bank of kredietvereniging bellen om de ontvangen berichten te verifiëren.

Wees attent met uw inloggegevens en wachtwoorden

Om de integriteit van uw rekeningen te behouden, moet u ervoor zorgen dat u een unieke gebruikersnaam en een veilig wachtwoord voor uw onlinebankrekening aanmaakt. Deel uw wachtwoord met niemand en kies geen voorspelbare wachtwoorden zoals uw verjaardag, de naam van uw huisdier of de namen van uw kinderen. Misschien wilt u ook een dienst alsLastPass, die een veilig wachtwoord voor u kan maken.

Abonneer u op accountmeldingen

Het is altijd voordelig om zich aan te melden voor accountmeldingen, zodat u op de hoogte wordt gesteld van transacties of inlogpogingen die op uw account zijn gedaan."U kunt waarschuwingen ontvangen per e -mail, sms -bericht en push -melding wanneer er een kosten, terugbetaling of andere transactie op uw account is, wanneer een saldo -overdracht of betaling is gepost, om saldo en beschikbaar te krijgenkredietlimietBedragen, wanneer een betaling verschuldigd is, of wanneer een betaling is gepost, "zegt Sonali Divilek, hoofd van digitale producten en kanalen bij Chase.

Wees een goed opgeleide consument

Er is een groot aantal materialen beschikbaar om te begrijpen hoe u uw accounts veilig kunt houden. "Op onze website bieden we klantenvoorlichting over fraude en oplichting, phishing-pogingen per sms en hoe u deze kunt vermijden, evenals aanvullende tips", zegt Divilek.

Maak individuele inloggegevens

Zelfs als jeDeel een account met een partnerOf familielid, zorg ervoor dat u een afzonderlijke toegang hebt tot uw online of mobiele banksysteem, waarschuwt Scheithe met de CFPB.Om uw account verder te beveiligen, neemt u de tijd om wachtwoorden toe te voegen aan uw digitale apparaten."Zorg ervoor dat uw apparaten - computer, laptop, tablet en mobiele telefoons - wachtwoord beveiligd of vergrendeld zijn," zegt Scheithe.

Gebruik de educatieve hulpmiddelen van uw bankinstelling

Uw bank of kredietvereniging heeft mogelijk video's of instructies over hoe u aan de slag kunt gaan met online bankieren.

"Als u wat meer hulp wilt, overweeg dan om een afspraak op te stellen met een klantenservicevertegenwoordiger bij uw plaatselijke filiaal - en vergeet niet om uw mobiele telefoon of tablet mee te nemen, zodat u de app kunt downloaden en vragen kunt stellen terwijl u looptdoor de opzet, "zegt Scheithe."Of bel de klantenondersteuningslijn van uw bank. Veel banken hebben toegewijd personeel dat vragen kan beantwoorden over de online en mobiele bankervaring."

Wat zijn de echte voordelen voor consumenten om online bankieren te omarmen?

De meeste bankdiensten beschikbaar bij uwsteen en mortelfiliaal worden aangeboden via online bankieren, inclusief factuurbetalingen, overboekingen en stortingen en het bekijken van rekeningsaldi. "Hoewel we getuige zijn geweest van een vroege adoptie van deze diensten, is depandemie versneldHet acceptatie- en digitaliseringsproces verder, "zegt van Volkom met TD Bank.

Een goed percentage klanten houdt zich ook aan deze diensten, zegt ze, terwijl ze de efficiëntie, gemak en toegankelijkheid omarmen die worden aangeboden door online bankieren."De voordelen komen echt neer op het hebben van uw financiële behoeften overal waar u maar wilt, en wanneer u maar wilt," zegt ze.

Inhalen in de diepgaande dekking van Selectpersoonlijke financiën,,Tech en tools,,welzijnen meer, en volg ons verderFacebook,InstagramEnTwitterom op de hoogte te blijven.

Lees verder

Waar u uw geld kunt opbergen: fysieke vs. online spaarrekeningen

Bespaar tot $ 180 per jaar met een van deze beste no-Fee cheque-accounts

Hier zijn de beste spaarrekeningen met hoge opbrengst

Redactionele opmerking:Meningen, analyses, beoordelingen of aanbevelingen die in dit artikel worden uitgedrukt, zijn die van alleen de geselecteerde redactionele medewerkers en zijn door derden niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins goedgekeurd.

Ben je te laat op het online bankspel en nerveus om te beginnen?Hier is hoe u langzaam kunt beginnen en de voordelen kunt plukken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6480

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.